HRZZ IP-2014-09-9515

Edukacijsko-rehabilitacijski

fakultet Sveučilišta u Zagrebu

[ Specifična obilježja

obitelji u riziku: doprinos planiranju

kompleksnih intervencija ]

Radionica “A room with a view – Using Images in Systemic Family Therapy”, 7.-8.4.2018., Zagreb

U organizaciji Hrvatskog društva za sistemske psihoterapije i Klinike za psihijatriju KBC “Sestre milosrdnice” 7. i 8. 4.2018. održana je iskustvena radionica profesora Rodolfa de Bernart “A ROOM WITH A VIEW – USING IMAGES IN SYSTEMIC FAMILY THERAPY” na kojoj je sudjelovala doc. dr. sc. Anja Mirosavljević, članica projektnog tima.

Prvi dan bio je posvećen teorijskoj podlozi korištenja audiovizualnih metoda i tehnika u sistemskoj terapiji i edukaciji  kao i upoznavanju s glavnim vizualnim tehnikama koje se mogu koristiti u radu s korisnicima. Drugi dan sudionici su iskustveno prošli kroz sljedeće tehnike: kolaž, genogram s obiteljskim fotografijama, 3D genogram i korištenje već postojećih/snimljenih filmova u radu s obitelji i pojedincem.

Prof. Rodolfo de Bernart je do sada održao niz radionica na ovu temu diljem svijeta. Po zanimanju je psihijatar, živi i radi u Italiji. Završio je edukaciju iz obiteljske psihoterapije pod supervizijom S. Minuchin-a i C. Whitacker-a, začetnika pristupa. Aktualni je predsjednik Europskog udruženja obiteljskih terapeuta (EFTA),  bivši predsjednik Europskog udruženja psihoterapeuta (EAP). U svom impresivnom CV-u broji više od 200 znanstvenih radova, članaka. Tijekom dugog i plodnosnog radnog staža postavio je temelje obiteljske terapije u Italiji, Europi i svijetu.